Recenzije staklenika s polikarbonatom

Pregled: Staklenička kuća staklenika "Ojačana" - Pouzdan, kvalitetan staklenik i kvaliteta usluga prodavatelja svidjelo se

Pocinčani profil, ojačana konstrukcija

Pišem ovu recenziju o stakleniku, koji sam kupio početkom travnja.
Prvo što želim odmah primijetiti jesu prodavači u Tuli.
Sve je bilo organizirano na najvišoj razini, a izvršenje i isporuka narudžbi bez odgađanja. Montaža je vrlo kvalitetna. Hvala momci!
Sad o stakleniku.
Naručio sam ojačani staklenik. Što to znači:
- udaljenost između lukova je 65 cm umjesto 1 m;
- 2 dodatne vodoravne vene sa strana, što kod uobičajenih staklenika nije slučaj;
- krajnji dijelovi staklenika su svi zavareni.

Sve to značajno povećava njegovu pouzdanost protiv opterećenja snijega i vjetra..
Polikarbonat je običan, prodavatelj daje 10-godišnje jamstvo. U principu, ovo je prosječni životni vijek polikarbonata. Roditelji ga imaju 11 godina bez zamjene.

Zanimljivo je da mi je temelj od drveta (smatran pouzdanijim) dat na poklon. Sam sam ga učvrstio na tlo pravokutnim metalnim profilom 40 do 20, dužine oko 1 metar. Profil sam samo udario čekićem u zemlju i zabio sam ga drvenim vijcima za drvo. Šipka dimenzija 50 x 100 mm, što je sasvim dovoljno. Profil staklenika posebno je tražio pocinčani, jer postoji iskustvo prijatelja s hrđanjem obojenog profila već u trećoj godini rada.

Također, prodavatelj mi nije naplatio dodatni trošak za dostavu zbog veće prijeđene kilometraže za besplatnu dostavu (pokazalo se da je to 15 km više).
Dostava bez odgađanja, prikupljena u roku od 3 sata umjesto obećanih 2 sata, ali to je zbog ugradnje dodatnih otvora za automatsku ventilaciju.

Dodatni otvori za ventilaciju nabavljeni su činjenicom da imamo priliku biti prisutni u dači samo vikendom, pri sadnji biljaka ugradit ćemo i sustav kapljičnog navodnjavanja.

Da, mnogi će reći da je sve ovo vrlo skupo i ne vrijedi, da ovim novcem možete kupiti povrće 10 godina itd. (Staklenik + dostava + instalacija + automatski ventilacijski otvor = 32.000 rubalja). Ali postupak je važan!
I zašto je uopće potrebna dacha, ako se sve može kupiti.
Uvijek usporedim ovaj postupak s ribolovom..
I zašto ići na to, ako možete kupiti ribu. Što je s postupkom.
Tko zna da će me razumjeti.

Općenito, zadovoljan sam staklenikom. Preporučujem kupnju.

Dacha zove! Na što treba paziti pri odabiru staklenika

Proljeće je u punom jeku - ljetne kućice ponovno privlače ljubitelje vanjskih prostora i pozivaju vrtlare na radne podvige. Inspirirani željom da uzgajaju svoje usjeve "bez kemikalija", tisuće građana s radosnim mislima u glavi i kutijama s sadnicama na ramenima jure na svojih prigradskih stotinjak metara kvadratnih. Vrijeme je da provjerite stanje staklenika nakon duge zime, jesu li građevine netaknute, trebaju li popravak ili zamjena. A ako ste suočeni sa zadatkom da nabavite novi staklenik, onda tom pitanju treba pristupiti odgovorno. Reći ćemo vam na što morate potražiti atribut seoskog života.

Okvir: drvo, profil, zavarena cijev?

Stravičan san ljetnog stanovnika je staklenik koji se srušio pod težinom snijega. Da biste to spriječili, bolje je ne štedjeti na čvrstoći strukture. U stara vremena staklenici su se izrađivali uglavnom od drvenih stakala, ali danas, zbog svoje nepraktičnosti, ovaj materijal postaje sve manje potražnje. Drvo apsorbira vlagu, osjetljivo je na plijesan i štetočine, zahtijeva stalnu njegu.

Okviri većine staklenika na tržištu izrađeni su od metalnih profila ili zatvorenih čeličnih cijevi. Konstrukcije profila su jeftinije. Sklopivi su, oni su vrlo kompaktni, pa ih je lako transportirati i instalirati. Međutim, neki modeli zahtijevaju strukturalno ojačanje (posebno okviri u obliku slova V).

Okviri izrađeni od zavarenih pocinčanih cijevi smatraju se idealnom čvrstoćom. Na Internetu možete pronaći video zapise proizvođača u kojima se uski muškarci povlače i prave „sunce“ na metalnim lukovima, demonstrirajući njihovu pouzdanost. Vjetar definitivno neće puhati takav staklenik, a veliko opterećenje u obliku snijega neće imati kobne posljedice. Nedostaci uključuju relativno visoke cijene i glomaznost konstrukcija, što može komplicirati isporuku do mjesta..

U pravilu, lukovi okvira izrađeni su od cijevi s presjekom 20 × 20 ili 40 × 20 mm. Prodavači savjetuju korištenje opcije sa sigurnosnom maržom od 40 × 20 mm. Takvi staklenici su malo skuplji, ali lako mogu izdržati težinu krastavaca vezanih lukovima..

Druga važna točka je krutost okvira. Udaljenost između poprečnih lukova je od 0,5 do 1 metar (češće je korak, jača je struktura). Uglavnom na tržištu postoje staklenici s korakom od 1 i 0,67 metara - to su najbolje mogućnosti za našu klimu. Udaljenost od pola metra između lukova povećava troškove staklenika, ali ne donosi mnogo koristi.

Cijevi se mogu pocinčati (što je poželjnije) ili obojati. Druga opcija je jeftinija, ali uključuje povremene popravke kako bi se izbjegla korozija..

Premaz: staklo, film, polikarbonat?

Prije toga staklenici su bili prekriveni plastičnim omotom ili staklom. Film je jednostavan za isporuku i montažu, ali kratkotrajan je i treba ga demontirati za zimu. Glavni nedostatak stakla je njegova težina. Stakleniku prekriven staklenik treba čvrst okvir i temelj.

Većina modernih staklenika opremljena je staničnim polikarbonatom. Ovaj materijal je puno jači od stakla, dobro prenosi sunčevu svjetlost, a struktura saća pouzdano zadržava toplinu. Važno je da je materijal zaštićen od UV zraka. Bez UV stabilizacije, premaz će puknuti i zamutiti se nakon nekoliko sezona. Nemoguće je očima provjeriti postoji li zaštita. Ako ne preuzmete riječ prodavača za to, zatražite da pokažete odgovarajuće potvrde.

Prije kupnje polikarbonata trebate obratiti pažnju na debljinu materijala. Preporučuje se uzimanje ne tanje od 4 mm. Optimalna debljina smatra se 6-16 mm - takav materijal uspješno podnosi opterećenja čak i tijekom cijele godine. Deblji listovi imaju niži protok svjetlosti zbog povećanog broja učvršćivača.

Konstrukcija: lučno oblikovani, kupolasti, zabatni?

Općenito, izbor staklenika pitanje je ukusa. Sada je tržište preplavljeno lučnim konstrukcijama. Manje uobičajeni su klasični pravokutni staklenici s dvokatnim krovom i mogućnostima nalik kupoli.

Arched staklenici su jednostavniji za sastavljanje od klasičnih staklenika. Dizajn s polukružnim svodom omogućuje ekonomičnu uporabu polikarbonata - list se nanosi kontinuiranim listom, tvoreći manje šavove. U isto vrijeme, tradicionalni šiljati oblik krova omogućuje vam postavljanje bilo koje visine grebena..

Recenzije staklenika s polikarbonatom


Registracija: 12.2.2008
Postova: 545
Od: Krasnojarsk

Dacha u Pugačevu-Krasnojarsku

Evo primjera klasičnog domaćeg staklenika s dva nagiba - okruga Krasnojarsk:

Ovako to izgleda iznutra:


Posebno treba paziti da se osigura pouzdan i adekvatan sustav ventilacije..
Transomi smješteni na kraju nasuprot ulaznim vratima nisu učinkoviti. Najbolja lokacija
uz greben krova. Tako možete riješiti pregrijavanje zraka u vrućim danima u stakleniku. I ukupni dobitak je relativno
staklo je očito.
Također morate razmišljati o tome kako ćete se nositi s problemom opterećenja snijega. Ne mogu ali
smatrati.


Prijava: 15.9.2008
Poruke: 7700
Od: Moskva

Ništa se ne pukne, iako ima malo vlage (ne baš kvalitetno brtvljenje rubova plastike). Na štetu ljeta neću reći, kladim se ove jeseni. Doći će ljeto - podijelit ću svoje dojmove

Post je uredioandreyR - 9.1.2009, 19:59


Registracija: 23.6.2006
Poruke: 4449
Od: Moskva

Ljetnja vikendica u okrugu Solnechnogorsk


Prijava: 15.9.2008
Poruke: 7700
Od: Moskva


Prijava: 18.2.2007
Poruke: 17664
Od: OTPAD GRADA MOSKVA

Vikendica u Čehov-Istri


Prijava: 18.2.2007
Poruke: 17664
Od: OTPAD GRADA MOSKVA

Recenzije staklenika s polikarbonatom

Post by olga-v »20. ožujka 2014., 16:59

kupili smo i isporučili u jesen, kupili 6 metara duljine i 3 metra širine za 17500, sakupili smo se, dostavili isto na mjesto, zima je dobro prošla, danas sam otišao, rotkvica je već narasla.

Dodano nakon 6 minuta 3 sekunde:
imamo staklenicu Maria iz pocinčanog profila

Dodano nakon 1 minute 52 sekunde:
odnijeli smo ga u vrt27, jer je bilo zaliha, to još nije bilo skupo u to vrijeme na Aksenovu, bilo ih je oko 20.000, a na Habarovsku oko 22.000, to su cijene na kraju rujna.

Re: Staklenik s polikarbonatom

Post Calipso »21. ožujka 2014. 19:51

Re: Staklenik s polikarbonatom

Objavio T @ nûshk @ »21. ožujka 2014., 20:35

Re: Staklenik s polikarbonatom

Poruka sa Sunca 72 "25. ožujka 2014., 19:48

Re: Staklenik s polikarbonatom

Poruka supruge D.A. »25. ožujka 2014., 21:23

Re: Staklenik s polikarbonatom

Post Lenok 69khv »25. ožujka 2014. 22:13

Re: Staklenik s polikarbonatom

Post by shizuka »26. ožujka 2014. 09:28

Polikarbonatni staklenik

Post Lenok 69khv »26. ožujka 2014., 17:25

Re: Staklenik s polikarbonatom

Objavio NadezhdaT »27. ožujka 2014., 18:03

na avito, 18300 tel. 690090
Staklenički polikarbonatni staklenik sastoji se od:

Stanični polikarbonat prozirne dimenzije 4 mm - 4 komada.

Okvir staklenika od pocinčanog čelika debljine 0,7 mm

Komplet uključuje:

Širina vrata - 950 mm, visina 1 850 mm.

Blok prozora - 2 prozora + držač kuke

Tvrtka "MegaKrovlya" pruža priliku za kupnju materijala na rate uz minimalnu preplatu. Uplatu osigurava OJSC "ALFA-BANK".

Zbog oštre klime na Dalekom istoku, naši vrtlari prisiljeni su graditi staklenike i gredice na svojim malim parcelama..

Polikarbonatni staklenici koje nudimo imaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalne staklene staklenike. Prvo, staklenici s polikarbonatom saća su trajniji i stabilniji od staklenih konstrukcija. Drugo, staklenik s polikarbonatom je lagan, tako da ne morate graditi snažnu bazu (temelj) za staklenik s polikarbonatom. Treće, staklenik napravljen od staničnog polikarbonata lako je montirati strukturu koja ne zahtijeva upotrebu posebne opreme i alata. I na kraju, polikarbonatni staklenici su u velikoj potražnji zbog niske cijene..

Kupnjom naših staklenika s polikarbonatnim pokrovom možete biti potpuno sigurni da imaju optimalan propust svjetlosti i izvrsne karakteristike toplinske izolacije, te da dobro zadržavaju ultraljubičasto svjetlo. Čak i nakon dugo vremena, ove će stakleničke strukture zadržati svoja radna svojstva nepromijenjene. To potvrđuju i brojne prakse.

U našim polikarbonatnim staklenicima vaše će povrće biti pouzdano zaštićeno od vjetra, kiše, hladnoće, mraza i pretjeranog ultraljubičastog zračenja. Bogata žetva jednostavno vam je zagarantovana! I pokušat ćemo vas usrećiti cijenom.!

Kako odabrati pravi staklenik? Osobno iskustvo i povratne informacije vlasnika staklenika

Nadežda Petrovna, Šumilinski okrug, Vitebska regija:

- Već sam imao jedan staklenik, koji nije stajao čak dvije godine, pa sam ga ovaj put pažljivo odabrao. Konzultirao sam se sa susjedima, slušao što treba pogledati. Na Internetu sam uz pomoć svog unuka pronašao dvije prikladne opcije. Ja sam birao između Agrosphere Plus i Agrosphere Prestige. Nisam htjela riskirati, htjela sam kupiti bolji staklenik, pa sam stala u Prestigeu i odabrala ojačani polikarbonat. Iako je cijena bila malo viša, rezultat je bio vrijedan toga. Četvrta godina čini nas sretnima! Izvrsno sam izdržao zimu. Žetva je vrlo dobra. Moja kći odabrala je isto, ali autentičnije mjesto koje dopušta. Jedno je loše, samostalno sastaviti samohranu ženu je preteški zadatak, ali postojao je dobar razlog da na skupštinu pozovete djecu i unuke, a ja ću im pomoći koliko mogu, oni su već odrasli, a preuzimanja za studente dobra su pomoć.

Anastasia Vyazemskaya, Chausy, Mogilev regija:

- Mučila je svekrva zahtjevima da odaberu plastenik. Prije toga vrt je nekako nadziran i učinio bez staklenika. Ali dobre berbe nisu uspjele. Odlučila je da joj je spas od polikarbonatnih staklenika. Ali, ja to razumem na isti način kao i moja svekrva - ni na koji način. Proučavao sam tehničke parametre, otprilike se odlučio na karakteristike i smjestio se na model Agrosphere Titan Premium. Kupili smo ga zimi, a nama je ponuđeno da besplatan pohranimo staklenik u skladištu organizacije, na proljeće su ga besplatno isporučili. Sastavili smo prikladan plan rate, pa smo odabrali onaj koji je skuplji, vjerujući savjetima menadžera. I nisu požalili! Suprug je bio angažiran u skupštini, to je učinio za nekoliko sati. Svekrva se ne može pohvaliti staklenikom i obećava nam dobru žetvu. Da vidimo kako prolazi kroz zimu. Za proljeće ću dodati recenziju. Planiramo kupiti dodatni pribor poput automatskog navodnjavanja tijekom vremena.

"Agrosphere Titan Premium".

Vasily Filevsky, Baranovichi, Brest region:

- Od moje bake ostalo je veliko zemljište, nisam se htio gnjaviti s krumpirom, ovo je brašno bilo dovoljno u djetinjstvu, supruga i ja odlučili smo posaditi maline, kupine, ribizlu, razbili smo nekoliko cvjetnih gredica, ali još uvijek je bilo puno nezauzetog prostora, nekako je bilo nezgodno pred susjedima, oni koristi se svaki komad zemlje. Odlučili smo izgraditi veliki, dobar staklenik. Puno sam čitala na Internetu, kako birati, što tražiti, išla u kupovinu i uspoređivala, pitala prijatelje. Čak sam počeo tražiti kako to učiniti sam. Kao rezultat toga, u svojoj potrazi naišao sam na model Agrosphere Plus. Sljedeći se model po cijeni razlikovao samo u debljini cijevi i povećanom otpornosti na opterećenje snijegom, ali često zimi odlazim u selo kako bih grijao kuću - a u slučaju nekih obilnih snježnih padavina očistit ću krov, ako je potrebno. Procijenivši sve prednosti i nedostatke, odlučio sam da u mojoj situaciji nema smisla preplaćivati ​​ili gubiti vrijeme na samo stvaranje, a jamstveni uvjeti u trgovini bili su jako dobri. Odmah sam se odbio sastaviti, ruke su mi tamo gdje trebam. Skupljeni s prijateljem prema uputama, svi dijelovi su na svom mjestu, svega je bilo dovoljno. Glavna stvar je staviti polikarbonat u pravilan položaj. Dva otvora - vrlo zgodna za provjetravanje, nije bilo poteškoća.

Valeria Nikitichna, Soligorsk, Minsk regija:

- Početnik sam u poslovima s ljetnim vikendicama, cijeli sam život živio u gradu, nakon umirovljenja djeca su mi kupila zemljište s kućom u blizini grada, smjestila se i odlučila nabaviti staklenik. Mirovina je mala, pa sam je odabrao na temelju financijskih razmatranja. Ako nađete na internetu ponudu pojedinačnog poduzetnika koji nudi kupnju jeftinog staklenika, napravljen u Bjelorusiji, cijena je mnogo niža od tržišne. Oh, i mi smo istrošeni s njom! Novac bačen. Nemoguće je sastaviti, nije bilo dovoljno vijka, sin je ozlijedio ruku na rupi lošeg tla. Kad su se sastavljali, jedan susjed koji je pomagao rekao je da su cijevi vrlo tanke, pocinčavanje je bilo loše, ali nadali smo se najboljem. Mislili smo da je to kao i s autom - oni uče od starih i jednostavnih, koje nije šteta razbiti. Kroz godinu dana polikarbonat je postao siv, ispucan i okvir je počeo hrđati. Počeli smo zvati prodavatelja pod jamstvom, ali ni to se ne odnosi na to. Kao rezultat toga, umalo smo postali krivci. Kontaktirat ćemo društvo za zaštitu potrošača i tražit ćemo povrat i odštetu! Sad ću kupovati samo u pouzdanoj trgovini koja daje stvarna jamstva i potvrđuje stvarnu kvalitetu. Što učiniti, jadnik plaća dvaput.

Komentar stručne osobe, voditeljice odjela prodaje tvrtke Kapasiti LLC, Natalije Karpitskaya:

- Doista, stanje na tržištu je svake godine sve gore. Sve je više individualnih poduzetnika koji, u potrazi za profitom, dovode u zabludu kupce prodajom nekvalitetnog proizvoda izrađenog u obrtničkim uvjetima. Odmah treba napomenuti da cijena prilikom odabira nije glavni faktor, budući da je kupio proizvod niske kvalitete, kupac je prisiljen jednostavno kupiti novi staklenik sljedeće godine! Često osoba vjeruje da svi imaju isti staklenik, ali to je daleko od slučaja. Prilikom odabira savjetujemo vam da obratite pažnju na sljedeće čimbenike: debljinu metala od kojeg je izrađen okvir, prisutnost pocinčanog materijala, kvalitetu, debljinu i što je najvažnije, prisutnost zaštitnog UV polikarbonatnog sloja. Kupnjom robe s metalnom debljinom manjom od 0,8 - 1 mm, riskirate da ostanete bez staklenika nakon prvog snijega. U našoj tvrtki prodajemo stvarne i visokokvalitetne staklenike biljke Agrosfera, kao jedini (!) Službeni predstavnik u Republici Bjelorusiji. Proizvođač je smješten u regiji Smolensk, djeluje od 1994. godine i na najbolji način se učvrstio na tržištu. Postrojenje proizvodi samo visokokvalitetne okvire, metal u kojem je prošao galvansko pocinčavanje, što sprječava hrđu. Postupak montaže je krajnje jednostavan, jer su sve potrebne rupe već pripremljene. Naša tvrtka koristi najkvalitetniji polikarbonat iz primarnih sirovina, sa zaštitnim UV slojem. Svaki kupac koji dođe u naše skladište, gdje se nalazi poseban mikroskop, može to osobno provjeriti. Budite oprezni i znajte da na teritoriju Republike Bjelorusije nema tvornica staklenika. Glavni cilj tvrtke Kapasiti je pomoći vam odabrati stvarno visokokvalitetni staklenik koji će oduševiti vlasnika svojom žetvom dugi niz godina!

Pomoći ćemo vam da odaberete staklenik prema vašim željama:

Tel. +375 (29) 692-11-39, +375 (17) 388-09-17.

Recenzije staklenika s polikarbonatom

Moj mali staklenik proizvodio se godinama, uh, ne sjećam se koliko godina prije, ali više od 10, sigurno, tada još nisam imao normalne građevinske vještine i, iskreno, "sjebao" šarku vrata i prozora. Da sam to sada učinio, učinio bih to potpuno drugačije. Ali dok ga je napustio, blagoslov neće uništiti strukturu i obavlja svoje funkcije, a vrata se ne propuštaju i ne kvare. Dno - stari okviri, okvir - uglavnom kanal i ugao, gornji kut i polikarbonat. Povrh polikarbonata postavljeni su drugi uglovi (u principu bi trakast čelik radio, a ja sam koristio kutove jer jesu, a nisam morao trošiti novac). Dno (ležajni ugao) je izbušeno, na vrhu je položen polikarbonat, a sljedeći kut koji je držao strukturu bio je zavitlan na njega (u jesen je bio zamjetno jak vjetar, nigdje se prirodno nije niknuo). Kad se snijeg nagomila malo više nego na fotografiji, svečano klizi, napravio sam dovoljan nagib krova.

Što se tiče postavljanja polikarbonata - glavno je da, uh, ne znam kako se zovu, kraće bi trake trebale biti spuštene, a ne preko puta, inače kondenzat koji može biti unutra neće sve ispasti i rastrgati (nisam zapečatio rezove, samo sam glupo položio stari odvod na vrh grebena krovovi tako da voda ne dospije tamo, vijcima dugih šrafova do vodoravne gornje grede). Ranije (nekoliko godina) nisam uopšte imao krov od polikarbonata, ali postojao je prekriveni film.

Slaba točka kupljenih gotovih staklenika je metal, oni ga uvijek štede i prave neku vrstu folije. Ljeti to nije važno, ali zimi se lako može progurati snijegom. I u svim ostalim aspektima, njihov dizajn sigurno nije isti kao u mom domaćem proizvodu. U ostalim stvarima, kada napravim još jedan (više i u potpuno drugom kutu), mislim da će ispasti ljepši.

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Ako uzmemo u obzir sve postojeće vrste građevina, mogu se razlikovati najčešće: lučni staklenik i staklenik s nagnutim krovom. Razlike između ovih vrsta su na prvi pogled malene. U slučaju sastavljanja okvira iz montažnih elemenata, čvrstoća i pouzdanost ovih konstrukcija približno je jednaka, ali treba obratiti pažnju na činjenicu da se prilikom izrade lučnog okvira iz čvrstih lukova, čvrstoća i pouzdanost konstrukcije značajno povećavaju. Pored toga, plastenik s lukom je za 35-40% jeftiniji od nagibnog prostora istih dimenzija, zbog manje potrošnje materijala, kako za okvir, tako i za pokrivanje staklenika.

Drugo, to je materijal od kojeg je izrađen okvir..
Drvo je jeftina opcija, ali u vlažnom agresivnom okruženju, poput staklenika, drvena konstrukcija propada za nekoliko godina, a snaga i pouzdanost teži nuli..
Treće, čvrstoća i pouzdanost materijala za oblaganje. Tradicionalni materijali imaju različitu razinu čvrstoće.
Film je najranjiviji materijal, jaki vjetrovi ili tuča mogu ga slomiti, ali ipak je relevantan samo zbog cijene.
Staklenici.REKLAMA Od staničnog polikarbonata imaju visoki koeficijent snage, pouzdanosti i trajnosti. Ti su staklenici vrlo dobri u propuštanju svjetlosti kroz zaštitu biljaka od UV zraka. U usporedbi s drugim materijalima, polikarbonat dobro zadržava toplinu.

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Odlučio sam proširiti staklenik s krastavcima i pričvrstiti mu patku, sada ga ima umjesto da hoda. Istina, sada je vani -23 C, tako da su vrata zatvorena, a patke su unutra, a ne u stakleniku.

Betonska staza prekrivena je sijenom - samo što su guske ovdje cijelu jesen privremeno sjedile ovdje (sada su se preselile). Očistit ću ga na proljeće.

Novi (u prilogu) dio. Na bočnim vratima nije bilo dovoljno polikarbonata (potreban je isključivo u jesen - voziti pticu unutra, hodati ogradom - što je prikladno. Stoga, do tih vrata nema betonske staze, bit će ulaz izravno u vrt, rezervni za patke) polikarbonat je bio jedva malo manje, morao bih kupiti više. Na stupovima su korištene cijevi, zahrđale i ružne, ali još uvijek primjetno jake (i, iskreno, vrlo teške). Svjetiljka služi kao osvjetljenje patki - tamo imaju tri prozora, jedan za staklenik.

Sama patka napravljena je od pjenastih blokova, niska je, ugrađena je pod krovni odvod (stražnji zid je visok samo 60 cm, ali patke tamo šetaju normalno, i toplo je). Vrata patke su s lijeve strane (sada su zatvorena), moja vrata su s desne strane. Tu su i mala vrata natrag, za puštanje patki ne u staklenik, već na ulicu.

Još nema zemlje u novom dijelu staklenika, glupo je na glini u nizini. Na proljeće ću tamo položiti prljavo leglo, napraviti rovove točno u toj sijeno-slami, rasipati zemlju i tamo posaditi sadnice krastavaca. Iskustvo je pokazalo da, neobično, uz takvo slijetanje prilično uspješno rastu..

Trebalo je neko vrijeme da se sve to betonira, zavari i obloži polikarbonatom. Gornji polikarbonat pričvršćuje se trljanjem vijaka na profil - a trakast čelik pune je duljine (ili tankog ugla). To vam omogućuje da se ne nervirate čak i tijekom uragana - neće puhati, što se ne bi moglo reći tijekom instalacije jednostavnim vijkom i podloškom. Na grebenu krova, pocinčani čelik je također pričvršćen za krov, koji se obično koristi za oblaganje vrhova krovova kuća.

Snijeg sa odmrzavanjem (ili s malo više nakupljanja) uvijek klizi sam po sebi. Profili su zavareni na udaljenosti od 50-60 cm, tj. dovoljno često da se ne pokvari.

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Re: Polikarbonatni staklenici: recenzije i nedostaci

Ne, tamo je hladno. U veljači je vani -37 C, u stakleniku je danju, naravno, toplije nego vani, ali temperatura je očito negativna, a noću se ne razlikuje mnogo od ulice. Vidio sam kod jednog prijatelja stakleni staklenik pričvršćen za kuću, ali tamo sve nije u redu - prozori su dvostruki i visokokvalitetni, a ne moji pojedinačni s pukotinama (prvotno su građeni od starih okvira i metal se također nije kupio za novac, osim za profile na samom vrhu - što god je tu, a kanali kanala savijeni, izravnani udarnim čekićem - nije bilo lako, a zakačnica iz Volge 2110 pila je u uglove, a dio upravljača od Renault5, pa čak i tamo postoji cijev od prigušivača, iako ne nosi, dakle, nogavica). Vrh je nekada bio samo film, proširen film, ali za zimu je uklonjen. Polikarbonat se pojavio mnogo kasnije, a za njega je bilo potrebno mnogo željeza (jer se zimi ne može ukloniti i mora podnijeti snijeg).

Evo prijatelja koji ima dvostruke zastakljene prozore i sav je izoliran, a cijevi od kotlovnice do kuće vode niz dno pod zemlju (a on u nju ne ulazi s ulice od mraza, već iz grijane kuće, samo ljeti hoda s ulice) - ovdje ima puno stvari - salate, luk, sve vrste začinskog bilja i jagode. Kasnije sam mislio priložiti isto, ali trebat će vremena i dok za to nemam vremena, uzgajam samo ljeto i berem sve za zimu. Možete, na primjer, sitno nasjeckati rajčicu, papriku, luk, kopar, peršin, celer, peršin i korijen celera, mrkvu, pomiješati sa soli 1: 1 i staviti u staklenu teglu i staviti na tamno mjesto. Takva začin za juhu može se čuvati gotovo tri godine i ništa neće biti, ali umjesto soli, juhom se dodaje u juhu.
Krastavci se mogu konzervirati, grašak također. Općenito, pravili su Olivier salatu - sve je bilo drugačije, osim majoneze. Majoneza se kupuje u trgovini. Pa, umjesto kobasice u salati, kuhana perad (meso). Napravljena je vinaigretta - također samo suncokretovo ulje iz trgovine. Vrlo ugodno. Za to ne možete čak ni skladištiti repe, nego oguliti i zamrznuti, a onda ona normalno ključa i izlazi ništa lošije nego inače (ako je skladištite do kasnog proljeća, onda se ne pokvari tako brzo).

Ali dokazana je činjenica da je u moskovskoj regiji u takvom stakleniku moguće uzgajati dinje i lubenice tijekom tople sezone. Istina, posebne, male sorte, 1-2 kg svaka, ne više. Imaju vremena za dozrijevanje, iako je potrebno saditi sadnice gotovo od veljače u kući na prozoru.

Recenzije staklenika s polikarbonatom

Ovakav će film naići. Prvi sam stajao 5 godina, a na novom stakleniku film se srušio nakon 2-3 sezone, ostale su prazne ćelije. Ovo je kvaliteta.

Stoga su nam potrebne slike stvarnih staklenika napravljenih od staničnog polikarbonata.
Hvala na poruci.

moj staklenik ima još samo godinu dana, za 4-5 godina objavit ću slike. prva zima savršeno je zimi, danas poslijepodne temperatura u njoj zagrijala do +25 stupnjeva, a zemlja se odmrznula za 10 cm. U filmu bi to bilo.

Ima li kondenzata?

Ljeti su u češljevima bili klinovi, a neke gusjenice puzale su i skupljala se kondenzacija, ali budući da je staklenik lučni, vlaga se ili valjala ili presušila. Kad sam kupio, pročitao sam recenzije kako se zimi probijaju pod težinom snijega itd. Možda nemamo puno snijega, ali nakon što se na plastenicima nakupio određeni sloj snijega, on se spustio pod vlastitom težinom. Iskreno ne znam što će joj se dogoditi za 5-6 godina, ali u trenutku kupovine zanimala me opcija staklenika koji se može brzo i lako sastaviti i u kojem slučaju se nakon nekog vremena preseliti na drugo mjesto. Čak i ako se nešto dogodi s polikarbonatom tijekom godina, možete ga ukloniti i pokriti okvir istim ojačanim filmom.

ispada da krajevi vašeg dna nisu prigušeni?

da, nismo utopili krajeve.

Upravo je to ono što je zanimljivo

Na dacha forumima mišljenja su podijeljena. Neki su za tehnologiju. A ona zahtijeva da se udavi. A ima i onih koji - za otvorene ćelije. Nitko ne objašnjava razumno njihov položaj.
Nema slika takvih staklenika nakon 4-6 godina rada. Iako je tehnologija došla davno. A već ste mogli vidjeti rezultat vlastitim očima.

Tehnologija je možda stigla davno, ali ne tako davno, u 2-3 godine dostigla je našu regiju u velikim količinama, a cijene su postale pristupačnije jer postoji više dobavljača i konkurencije. Naravno, sve ima svoje pluseve i minuse, ali za prvu godinu rada još nisam našao minuse, možda će izaći kasnije. a najvažniji plus je produktivnost, nikad nisam imao takvu berbu krastavaca kao prošlog ljeta u novom stakleniku, iako sam običan vrtlar amater.

možda dobra žetva - zbog novog tla u novom stakleniku?

Možda su se nedavno pojavili u Jakutsku, ali u Rusiji su dugo stajali. A nigdje nema fotografija starih karbonatnih staklenika.
To me brine.
Kad su novi, svi su lijepi.
Volio bih vidjeti njihovo stanje u mnogo godina. Da sami odlučite.
Ne želim trošiti novac na skupi predmet koji ću htjeti rastaviti za 6 godina..
Bolje je tada pokriti ojačanim filmom.

naručili smo gredice za sebe. Mislim da nas onaj drveni košta iste cijene. na primjer, leptir staklenika 2m košta oko 5 tr. drveni staklenik mora biti napravljen od lišća, tako da stoji 6-7 godina, vodi od vlage, spojevi s vremenom još uvijek propadaju, pa smo odlučili da je bolje kupiti staklenik iz metalne cijevi.

Ako je okvir izrađen od metalne cijevi, onda je to logično,

da će oplata biti od SPK

Ali zašto će okvir lišća potrajati samo 6 godina?
Moj drveni staklenik stajao je 20 godina. Ne obrađuje ništa.
Za to vrijeme, dno kutija je trulo. Redizajniran. Izvršio je opće radove na jačanju i popravci. Ne bez njega. Ali - sve je to koštalo peni.
Za 20 godina, naravno, cijeli je okvir propao. Taj daljnji popravak je već besmislen.
Sad razmišljam. Ili ponovo gradite od drva ili pređite na nove tehnologije. Ali ove tehnologije još uvijek nisu pokazale superiornost u odnosu na drvo i film. Prema svojoj cijeni.

Morate učiniti mnogo pokreta tijela kako biste dobili estetski staklenik, potrebno vam je oštro drvo, a to nije jeftino, plus troškovi električne energije. a onda sam ga kupio i stavio. dobro, ispod toga je, naravno, potrebna kutija lišća, ipak moj izbor je pao na metalni staklenik)

To je pitanje:

hoće li estetika trajati 10-20 godina?
Ako se nakon nekoliko sezona pojave različiti problemi.

staklenik ili staklenik nije dom, stoljećima zašto? 10 godina i dobro.

))) Pa, proizlazim iz vijeka trajanja mog starog staklenika.

A uzimajući u obzir cijenu polikarbonata, čak i više.
Razumijem da smo samo vrtlari, a troškovi proizvodnje nam nisu važni.
Ali sve bi trebalo biti umjereno.

Kupio sam ga, stavio i pazio da ga ne ukradu)) osim ako naravno živiš cijelu godinu na mjestu! Za one ljetnike koji ne žive u ljetnim vikendicama, polikarbonatni staklenik nije potreban.

Mogu li krasti? Postoje presedanti?

Evo, našao sam fotografiju na Internetu

Polikarbonatni staklenik star 5 godina.
Što se dogodilo?
Što će reći stručnjaci?

Pinus_erecla, to ću ti reći!
1- staklenici prema mitlideru, staklenici sa kliznim krovovima i staklenici sa ravnim zidovima NAJNESPEŠNIJI ZELENI
Da biste prekrili staklenik staničnim polikarbonatom, morate ga izrezati na nekoliko dijelova, odnosno svi ti komadi brzo počinju propadati i postaju neupotrebljivi, pretvarajući se u prah! Nakon svake sezone, stigavši ​​u svoju dacha, potrošit ćete 30 000 rubalja na ovu staklenicu za dostavu, demontažu, ugradnju i novi polikarbonat !
2- Stanični polikarbonat treba kupovati samo prve klase i visoke gustoće, dobar polikarbonat za staklenik treba težiti od 8 do 10 kg po listu 6x2. 1 jamstvo na listovima treba navesti 15-25 godina
Polikarbonat je manje težine i manje pod stopostotnim jamstvom bit će druga sirovina koja će već biti trula za pola godine! i opet košta 30.000 !
SAVJETUJEM SVE DA KUPIM ZELENE KVALITETE
Dobar pouzdan staklenik ne bi trebao biti izrađen od zasebnih elemenata farmi, ARCS mora biti čvrst, staklenik bi trebao biti sastavljen s 20 vijaka, ali ne 500 ili 2000 vijaka kao staklenici sa sustavom rakova
debljina metala u stakleniku mora biti 1,5 mm ili više kako bi preživio našu zimu!
OVDJE JE PRIMJER VREĆE POLIKARBONATNE ZELENE

Stanični polikarbonat je najbolja marka za staklenik i koliko dugo traje??

Pozdrav svim ljetnim stanovnicima - vrtlarima.

Ovdje sam se zbunio gradnjom staklenika - izrađen od polikarbonata, u vezi s kojim se postavilo nekoliko primarnih pitanja.

Koji je maksimalni rok u stvarnim uvjetima koji je staklenik napravljen od staničnog polikarbonata već poslužio jedan od članova foruma (ili prijatelja)?
Pročitao sam ga na forumu - primjere nisam vidio više od 3 godine. Prema izjavama proizvođača, zajamčena su 10, 20 ili više godina. Razumijem to oglašavanje. No želio bih čuti barem primjere iskustva korištenja više od 5 godina.

  1. Koja je marka / proizvođač staničnog polikarbonata najbolje koristiti za staklenik?
    Negdje je bljesnulo da se za staklenike koristi poseban polikarbonat.
    A postoje i marke sa zaštitom od sunčeve svjetlosti, koje se u proizvodnju uvode u sastav polikarbonata, a na vrh gotovog polikarbonata već se nalazi zaštitni premaz. Koje je bolje?
    Plus - postoje i kineski laži. Želio bih saznati više o svim značajkama izbora.
  1. Koji je maksimalni rok u stvarnim uvjetima koji je staklenik napravljen od staničnog polikarbonata već poslužio jedan od članova foruma (ili prijatelja)?
    Pročitao sam ga na forumu - primjere nisam vidio više od 3 godine. Prema izjavama proizvođača, zajamčena su 10, 20 ili više godina. Razumijem to oglašavanje. No želio bih čuti barem primjere iskustva korištenja više od 5 godina.

Yann: - Naše trgovačke arkade prekrivene su staničnim polikarbonatom 6 mm, starim 15 godina - uobičajen let.

dneproservis je napisao / la:
. Koja je marka / proizvođač staničnog polikarbonata najbolje koristiti za staklenik?

Uzeo sam ono što jesam i nisam se gnjavio s tim pitanjem.Uzeo sam prozirne 4 mm.

  • Naše trgovačke arkade prekrivene su 6 mm staničnim polikarbonatom starim 15 godina i uobičajenim letom.
    Uzeo sam ono što jesam i nisam se gnjavio s tim pitanjem.Uzeo sam prozirne 4 mm.

Oh, 15 godina je već razdoblje. I mislio sam - to samo reklama.
Ipak bih želio znati proizvođača.

dneproservis je napisao / la:
Ipak bih želio znati proizvođača.

Yann: - Tehnologija je vjerojatno ista za sve.

Yann tehnologija može biti ista.
Pitanje je - tko to radi, kako to čini i što čini. I ovdje oh, koliko različitih suptilnosti može biti.
I u skladu s tim - izlazni proizvod različitih svojstava.

Čitava izraelska poligamija proizvodi se u Orekhovu-Zuevo.

Umjesto toga, bit će da je Izrael ključna riječ ;-), POLIKALNI polikarbonat proizvodi POLIGAL VOSTOK u okrugu Orekhovo-Zuevsky, Kurovskoe, ulica Sovetskaya, 105.

U Nižnjem Novgorodu prodaju se izraelski i naš Poliggal. Cijena se razlikuje za trideset posto. Prodavci preporučuju kupnju, naravno, onu koja je skuplja. Oglasite trajnost do 20 godina ako se ne stavljaju iznutra. Navodno jedna strana ima UV zaštitu.
Ima ostalih polikarbonata drugih proizvođača, ali to je, navodno, i gore.

Nisam razumio ništa o filmu, što ukloniti na vrhu polikarbonata? ili ne ? s koje strane položiti svetiljku? proljeće uskoro dolazi ili će možda biti lakše prekriti se polietilenskim tereftalatnim filmom, kao da će biti pouzdaniji.

Dima% 20122 je napisao:
Nisam razumio ništa o filmu, što ukloniti na vrhu polikarbonata? ili ne

Yann: - Ja sam skinuo boju i ostavio svijetlu, nakon godinu dana počeo je propadati sam od sebe, a onda sam je skinuo. Polikarbonat ispod nje pokazao se čistim, nema potrebe za pranjem.

Susjed u zemlji sagradio je staklenik sam od improviziranog materijala, krila su također polikarbonatna, košta pet godina, ali kućni okvir ne uspijeva. Kad sam vidio dovoljno, radije sam kupio gotov staklenik, veličine osam četvornih metara, izgleda ravno profesionalno. Uvezen polikarbonat, dvadeset godina jamstva. Mine je dosad obranio svoju treću sezonu i jednako dobar kao novi.

gerdbert je napisao / la:
Radije sam kupio gotov staklenik,

Yann: - Ne zaboravite baciti snijeg ili staviti rekvizite. Moja rođaka ima otprilike isto. Sve je u redu, ali sa snijegom. Ponekad se isključi, a ponekad smrzne, tada nastaju "nevolje".

a što je sa spektrom propuštene svjetlosti? potrebno je da biljke dobiju ono što im treba!
Izgleda da sam pronašao koeficijent prolaska svjetlosti za različite boje, ali odakle mogu dobiti informacije iz spektra? (((

Ne tamo malo gledate, a ovdje je spektar propuštene svjetlosti! Ako se koristi prozirni polikarbonat, tada će se spektar ionako podudarati. Staklenici koriste polikarbonat debljine 4 mm. Malo ljudi zna da je kvaliteta čak i jednog proizvođača različita, to je drugačija cijena, normalan polikarbonat prstima, poput kartona, gotovo da se ne guši i umotava ga u rolu manje od preporučene. Nažalost, "nadmudrivanje" se uzima po nižoj cijeni, ali se prodaje kao visokokvalitetno, a iz nekog razloga ruski kupac vjeruje u bajku da možete kupiti jeftino i kvalitetno. Ne radi se ni o radnom vijeku pod suncem, već čak i o elementarnom otpornosti na mehanička i druga opterećenja - tuča će ići, a polikarbonat se neće ni raspasti, već samo puknuti - nastaviti reći ili znate sami? Normalna kvaliteta može se zajamčiti samo ako je kupite od proizvođača, ali postoje i neobičnosti. Pročitajte jamstveno pismo za stanični polikarbonat proizvođača (i normalnog proizvođača) - iskreno je napisano da jamstvo pokriva debljinu od 6 mm ili više. I oko 4 mm. bez razgovora. U sljedećoj sam temi iznio svoje viđenje ove problematike. "> Svako može, naravno, imati svoje. Ima novca, što znači da će biti prekrasan polikarbonat (hoćete li vratiti investiciju s berbom?), Nema novca ili se samo oprezno koriste, tako da će biti praktični stabilizirani film!

Preporuke za polikarbonatne staklenike

Savjetovao sam da kupim staklenik od ovog proizvođača od komšije koji je prošle godine od njih naručio staklenik i također bio zadovoljan. Ima skuplji model s ravnim zidovima i dvostrukim lukovima, ali za nas je taj model bio skup, pa smo uzeli najpopularniji s jednim lukom, ali iz debele cijevi..

Naručili smo staklenik na web stranici. Sve je super, svi dijelovi su uključeni. Jedino je malo kašnjenje u isporuci, ali to nije značajno. Kontaktirali smo upravitelja Sergeja, objasnio situaciju. Nismo se žurili, imali smo vremena da se pripremimo za instalaciju. Kao rezultat toga, dobili smo čvrst, nadam se i izdržljiv dizajn. Iako nemamo pritužbi na rad staklenika, mislim da se oni neće pojaviti.

Nedavno smo naručili staklenik, isporučen na vrijeme i na vrijeme. Jedino što se nije dobro ispostavilo je isporuka. Kad je doveden staklenik, nismo bili kod kuće. Prilikom narudžbe zamolili smo vozača da nas nazove sat vremena prije dolaska. ne živimo na dači i još smo morali stići tamo. No, kao i uvijek kod dostavnih ljudi, već su nas nazvali po dolasku. Ali to su sitnice. Instalirali smo ga brzo, svi dijelovi su uključeni, montaža nije teška. Iz vlastitog iskustva mogu reći da je bolje uzimati staklenike od proizvođača, a ne izrađene negdje na koljenu u garaži, inače sastavljanje staklenika kasni na neodređeno vrijeme. nešto stalno nedostaje i trebate sve prilagoditi, ali ovdje su to napravili u 4 sata bez puno muke.

Dobar dan svima. Želim podijeliti svoje iskustvo korištenja staklenika s polikarbonatom. Kupila sam ga kao poklon svojoj majci za obljetnicu. I znate, gradnja stoji već treću godinu, unatoč vremenskim neprilikama, koje su samo prošlogodišnje snježne padavine, naši susjedi imaju više staklenika nakon njih.

Vrijedi napomenuti žetvu koja je ubrana sve ovo vrijeme. Nema problema s rastom, osim otvora na vratima, imamo i dva dodatna u krovu i biljke se odlično osjećaju - ne izgaraju na vrućini. Kupio sam ga za rajčicu, sada želim kupiti sličan model za krastavce. Zahvaljujem proizvođaču, nadam se da će se i sljedeća kupovina od njih svidjeti!

polikarbonatni staklenik

Ko ima, neka ostavi recenziju, pliz.

Postoje nejasne točke:
- debljina polikarbonata (potrebno je 4 ili 6 mm)
- oblik krova (nalazimo se u moskovskoj regiji, tako da ne bismo morali čistiti snijeg od zime, doći će do suza ili samo polukruga)
- kakve temelje napraviti, proizvođači preporučuju na šipku, nekako neozbiljno, čini mi se, beton treba uliti ili će otići rubnik?

A ako netko ostavi pregled o uzdignutom stakleniku (kada su kreveti na 60 centimetara iznad razine tla i ne treba vam slomiti leđa, savijajući se do zemlje), to je ljepota

Staklenik je postavljen u listopadu. Na drvenom temelju 15x20 čini se. Firma je stavila, pokazalo se vrlo pažljivo i temeljno)))

Dimenzije: 3x9 m, debljina 4.
Oblik krova je "kuća" (poput obične kuće - zabat). Snijeg se otopio odmah, početkom ožujka (skliznuo).
U njemu je toplo, uskoro ćemo nešto posaditi, da tako kažemo, organizirat ćemo premijeru))

Barrett, debljina je prilično 4 mm. Ali bolje je uzeti uvozni, trajniji je, ali i skuplji..
Bolje na temeljima. Barem drvena.
ako postoje zgodni graditelji, tada možete naručiti metalni okvir u obliku obične stakleničke kuće. Glavna stvar na krovu je metalniji jači.
Trenutačno od tipičnih staklenika, sudeći po mojim istraživanjima, ovaj je oblik optimalan.

Ovakav je oblik krova i moja majka savjetuje: mučila se da bi zimi uklanjao snijeg sa zabatnog krova kako se ne bi progurao.

Prije nisam razmišljao o metalnom okviru, vjerojatno zato što ne mogu kuhati. Općenito, trebate razmišljati o tome hoće li biti jeftinije od betona. Dok sam razmišljao o kupnji pločnika i pravio temelj od nje, s nekim podizanjem iznad razine tla, tako da će mi se leđa manje slomiti pri radu u stakleniku.

Iznenadio me oblik krova: vau, u našoj moskovskoj regiji moja majka redovito odlazi u svoju dacha da čisti takav krov. Možda je njezin krov manje plitki od vašeg.

Pitam se koliko će godina trajati takav bar. Jesu li instalateri rekli išta o trajnosti? Imamo bar na lageru. I morat ćete kupiti beton.

i još uvijek sam sklon ovom obliku. Imam i područje patuljaka, a ovaj ima širinu 2,5.

Čini se da pronalazi "nove forme"

Pocinčane cijevi samo u modelu Lux-Premium (volio bih samo pocinčane). Plus što su ih već naslikali. Ovo je plus. Cijena je prihvatljiva - 35 tr. Za staklenik od 10 metara. To je također plus.

Zbunjen velikim korakom između lukova - 1m. A cijevi su 20 po 20, mada su ih mogli napraviti 25 po 25 s debljim zidom 1,5 (a imaju 1,2). Ti mostovi i cijevi s dvostrukim lukom - mmm, nekako je nejasno jesu li oni stvarno ojačali okvir. Trebat će potražiti gdje postoji izložbeni salon i dodirnuti Pogotovo ovo znanje o vezama - paucima.

Eto, sada ću pogledati recenzije: je li bilo padova zimi.